top of page
Pas godt på dine øjne

Der foreligger i dag stor forskning omkring lysets påvirkning af øjets sundhed igennem hele livet.

Vi har længe vidst, at UV-lys kan skabe ændringer på kroppen, og derfor har vi i mange år fået anbefalet af

Sundhedsstyrelsen at beskytte vores hud i solen ved hjælp af solcreme.

Men hvad med vores øjne?

Et almindeligt brilleglas beskytter dig for ca. 60 % af det UV lys, der sendes ind i dit øje. De resterende 40 % reflekteres i dine øjne bagfra og fra siden.

Da vi ved, at bl.a. grå stær opstår netop på grund af UV-lys, besluttede vi allerede tilbage i 2011 altid at  levere brilleglas med 100 % UV filter både på for- og bagsiden af dit brilleglas.

Siden udviklingen af nye belysningstyper som LED, samt væsentlig øget forbrug af 8 elektroniske medier fra mobiltelefon/computerskærm i mange timer dagligt, har fokusset på blåviolet lys skabt nye behov for at beskytte øjnene imod denne lystype. Årsagen er, at de bølgelængder som udsendes fra elektroniske skærme, indeholder store mængder blåviolet lys, som ændrer og skader øjets sansesystem.

 

Fra 2018 har vi optimeret vores overflade-behandlinger med på alle vores brilleglas igennem EPS -Eye Protect System.

Det er et unikt produkt, der meget specifikt reducerer mængden af det problematiske blåviolette lys, uden at ændre ved den gavnlige blå-tyrkise del, som bidrager til styring af kroppens REM-søvn samt melatoninbalancen. Hidtil har man ment, at REM-søvnen ikke har lige så stor betydning som den dybe søvn, men nyere forskning tyder på, at REM-søvnen spiller en vigtig rolle for hjernens opbygning, indlæring og hukommelse.

Information om det blå-violette lys og lidt forklaring (engelsk), ses i denne video.

Magnussen77665.jpg
Magnussen77691.jpg
Magnussen77680.jpg
bottom of page